sâmbătă, 22 decembrie 2012

Hai sa fim bine

Mi-am dorit la un moment dat sa am o viata interesanta. Acum as da dorinta asta la schimb pentru una legata de o viata linistita...
Dar am ales sa imi urmez drumul, sa merg mai departe, cu bune si rele. Trebuie sa iti doresti sa mergi mai departe, orice ar fi. Trebuie sa nu te lasi descurajat de esecuri, pentru ca ele fac parte din lungul si complexul sir de intamplari care inseamna viata. 
Sarbatorile nu sunt cea mai placuta perioada pentru persoanele care au lipsuri de orice fel - lipsa unei persoane alaturi, lipsa sanatatii, lipsuri financiare. Pentru ca toata agitatia aste te face sa te concentrezi pe lipsa ta si sa o simti si mai acut, ca o lama ascutita ca te impunge in coaste si din cand in cand te lasa fara suflare.
Hai sa trecem peste lucrurile care sunt dureroase, hai sa ignoram complet lucrurile care ne deranjeaza! Nu te obliga nimeni sa te gandesti la ele astazi. Focalizeaza-te pe ceea ce ai si make the best of it. 
  • Evita sa deschizi dimineata TV-ul pe posturile de stiri romanesti - sa auzi ca se scumpeste curentul si ca a murit un copil calcat de tren nu te ajuta cu nimic. Curentul se va scumpi oricum si fara sa te mai gandesti tu cum o sa faci fata cheltuielilor cu cateva luni inainte, iar tragedii se intampla peste tot in lume. Gandeste-te cum sa treci podul cand ajungi in fata lui, nu cand esti la un km departare. Mai bine uita-te la un documentar interesant sau la un feel good movie, sau citeste o carte amuzanta.
  • Nu asculta muzica de nici un fel - cel putin pentru o perioada.
  • Daca ai prieteni, cheama-i la tine si jucati un joc interesant de grup, la o cana de punch sau de vin fiert. Astea din urma o sa te ameteasca fix cat sa poti rade din orice si iti vor ajuta somnul. Dar sub nici o forma nu exagera cu alcoolul, la final o sa fii si mai deprimat si o sa mai ai si fata buhaita.
  • Dormi cat poti de mult - somnul vindeca. Daca nu poti dormi, incearca asta. Nu stiu daca e efectul Placebo, dar pe mine m-a ajutat - si e si pe baza de plante. Pentru o stare de bine, este bun si Magne B6.
  • Nu te arunca in mancare si/sau in dulciuri. Nu vrei sa fii si deprimat(a) si gras(a) :-). Daca in schimb esti la extrema cealalta, si cand esti suparat(a) nu poti manca (ca mine), fa un efort si ia macar cate o lingurita dintr-un energizant pe baza de produse apicole (eu am alta marca luata din Plafar, insa toate sunt bune - important e ca toate ingredientele sa fie naturale). Cand o sa fii doar un pic mai bine, mananca legume si fructe, fa-ti o salata de patrunjel proaspat cu lamaie si ulei de masline. Si nu uita sa te hidratezi.
  • Daca esti intr-o situatie in care trebuie sa iei o decizie de orice fel - nu te grabi. Take your time si alege varianta care te face sa te simti cel mai bine. Alege sa fii ok pe termen lung, este important.
  • Nu trebuie sa fii puternic(a) in fiecare zi. Acorda-ti ragazul sa plangi sau sa te feel like crap, insa e important ca dupa fiecare mic pas inapoi sa faci doi inainte. Cu timpul, perioadele proaste vor fi din ce in ce mai rare, trust me.
  • Nu te crampona de visuri, de oameni, de planuri. Drumul tau te poarta in directia in care trebuie sa mergi, nu te impotrivi. Asta nu inseamna ca trebuie sa cedezi usor sau sa nu lupti pentru lucrurile/persoanele in care crezi. Insa cand simti declicul care iti spune "stop", nu-l ignora.
  • Nu face compromisuri prea mari, nu iti uita valorile si credintele, si mai ales nu renunta la ceea ce crezi, doar pentru a face pe plac cuiva sau pentru a capata o asa-zisa fericire de scurta durata. Nu te arunca in relatii despre care realizezi de la bun inceput ca sunt hopeless.
  • Concentreaza-te pe tine si pe lucrurile care iti plac la tine. Invata sa te iubesti si sa iti accepti defectele. Fa tot posibilul sa fii the best that you can be. Daca esti femeie, ingrijeste-te - spala-ti parul, aplica-ti masti, scrub-uri, vopseste-ti unghiile in culori vibrante, fii tot timpul proaspat pensata si epilata. Nu te neglija doar fiindca treci printr-o perioada proasta - conteaza atat de mult fata pe care o vezi in oglinda dimineata! Da, vor fi si zile cand nu o sa ai chef sa te ridici din pat, insa nu iti face un obicei din asta.
  • Fa ceva miscare, iesi la aer, du-te la o plimbare pe zapada.
  • Incearca sa faci lucruri manuale - care sa te tina ocupat(a). Redecoreaza, repara ceva prin casa, picteaza, coase un nasture.
  • Daca esti suficient de responsabil(a) si ai timp - ia-ti un animal, nimic nu se compara cu dragostea neconditionata a unui pet. Plus ca ingrijirea lui te va tine ocupat(a) cateva ore pe zi.
Si mai ales, nu inceta sa visezi cu ochii deschisi! Imagineaza-ti cat de bine o sa fii tu, vizualizeaza-te razand, vizualizeaza partenerul visurilor tale, familia pe care ti-o doresti, jobul visurilor tale, imagineaza-te traind viata pe care ti-o doresti. Crede-ma ca functioneaza! O sa fii bine!
Gata, ca o dau prea tare in personal development pe stil americanesc :-). 
Inspiratia pentru aceasta postare mi-a venit citind asta si asta. 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu