duminică, 2 decembrie 2012

Feel Good Movies

Exista anumite filme care, oricat de trist ai fi, indiferent cat de proasta ti-a fost ziua - daca te-a parasit iubitul/iubita, daca te-ai certat cu seful, daca ti s-a stricat masina sau orice alt lucru de acest gen ti s-ar fi intamplat - exista filme care te fac sa uiti de problemele tale, iti ofera exact doza de emotie si de umor de care ai nevoie, si cel mai important - finalul te lasa cu zambetul pe buze si cu speranta in suflet, speranta ca good things can still happen.
Iata care sunt filmele care ma ajuta pe mine sa-mi recapat increderea ca zilele care urmeaza vor fi mai insorite:

1. It's a Wonderful Life (1946) - http://www.imdb.com/title/tt0038650/

In regia marelui Frank Capra, acest film ne arata povestea unui om de afaceri care, ajuns in pragul disperarii si al sinuciderii, isi doreste sa nu se fi nascut niciodata. Ei bine, un inger ii arata cum ar fi fost viata celor dragi fara influenta existentei lui si il aduce pe drumul cel bun. Un film de vazut in familie, un film pentru momentele in care uiti sa fii recunoscator pentru ceea ce ai.

Inspirational quote: "Every time a bell rings, an angel gets his wings".


2. Meet me in Saint Louis (1944) - http://www.imdb.com/title/tt0037059/

Tot un film clasic, regizat de Vincente Minnelli, cu Judy Garland in rolul principal. Este filmul in care cei doi s-au cunoscut si indragostit, un film prin care putem arunca un ochi intr-o epoca in care femeile erau femei, iar barbatii erau barbati :-). Dar despre pasiunea mea pentru filme clasice intr-un alt post.
"Meet me in Saint Louis" este povestea unei familii care isi traieste viata linistita in acest oras in jurul anului 1904 - cu povestile de dragoste ale surorilor mai mari, jocurile celor mai mici, viata domestica a parintilor - pana cand tatal primeste o oferta de serviciu la New York si isi pune familia in fata deciziei de a se muta. De observat care erau dotarile unei case din SUA in anii 1900 si stilul de viata al oamenilor din acea perioada, unele dintre ele nu exista la noi in unele zone nici dupa 113 ani :-).

Inspirational quote:
" 'Tootie' Smith: And I'm taking all my dolls, even the dead ones. I'm taking everything.
Esther Smith: Of course you are. I'll help you pack them myself. You won't have to leave anything behind. Except your snow people, of course. We'd look pretty silly trying to get them on the train, wouldn't we?
'Tootie' Smith: Nobody's going to have them, not if we can't take them to New York! I'd rather kill them if we can't take them with us!
Esther Smith: Oh, Tootie, don't cry. Don't cry, it's all right. You can build other snow people in New York.
'Tootie' Smith: No, you can't! You can't do any of the things that I can do in St. Louis!" 


3. The Sisterhood of the Traveling Pants 1 si 2 (2005 & 2008) - http://www.imdb.com/title/tt0403508/

Desi regizorul - Ken Kwapis - nu este unul foarte celebru, acesta a reusit sa puna in valoare cartile lui Ann Brashares intr-o serie delicioasa, plina de vioiciune, optimism si umor, condimentata de cateva imagini fantastice din minunatul Santorini. Patru adolescente incep sa isi traiasca viata, povestile de familie si de dragoste si incearca sa se gaseasca pe ele insele, o data cu pasirea in maturitate. O pereche de blue jeans descoperita intr-un magazin second-hand care, in mod misterios, se potriveste perfect fiecareia, le ajuta sa pastreze legatura de prietenie dintre ele si sa capete curaj in momentele dificile. Un film simplu, minunat, emotionant. Este un film de vazut si inainte de a merge in Santorini :-).
 
Inspirational quote:
"It would be easy to say that the pants changed everything that summer. But looking back now, I feel like our lives changed because they had to, and that the real magic of the pants was in bearing witness to all of this and in somehow holding us together when it felt like nothing would ever be the same again." 


4. 3 Idiots (2009) - http://www.imdb.com/title/tt1187043/

Regizor: Rajkumar Hirani. Si da, este un film indian. Pentru cei dintre voi care au prejudecati fata de filmele indiene, va rog sa le lasati acasa. Scenele de dans si cantec exista si in acest film, da, insa intr-o masura foarte mica, si fac parte dintr-o coloana sonora fantastica care nu intuneca cu nimic stralucirea acestui film, dimpotriva. Povestea a 3 prieteni care incepe in facultate si se incheie la maturitate, povestea unui om cu o inteligenta iesita din comun, care reuseste sa uimeasca si sa motiveze mai multe generatii. Un film inspirational la maximum, unde momentele in care ti se face pielea de gaina se impletesc cu cele in care razi cu lacrimi. Un film care mi-a schimbat complet conceptia asupra filmelor indiene, un film pe care l-am revazut de 4 ori fara sa ma plictisesc, si de fiecare data senzatia cu care am ramas a fost una de bursting happiness.

Inspirational quote:
"Aaal izz well" ( ofc :-) )


5. Last Holiday (2006) - http://www.imdb.com/title/tt0408985/

Regizor: Wayne Wang. Un film despre puterea de merge mai departe, despre gasirea unui fir de aur in orice baltoaca de noroi, despre visuri implinite chiar cand destinul pare sa se impotriveasca. Queen Latifah este o casierita simpla si timida la un supermarket, indragostita de un coleg si cu un caiet secret de visuri. Cand afla ca sufera de o boala terminala, isi da demisia si isi lichideaza economiile, urmandu-si cel mai mare vis: acela de a merge la Karlovy Vary. Intamplarile care urmeaza sunt amuzante, neasteptate, si pline de optimism pur.

Inspirational quote:
"You wait and you wait for somethin' big to happen... and then you find out you gonna' die. (...) Next time... we will laugh more, we'll love more; we just won't be so afraid." 

Pe voi ce filme va fac sa va simtiti bine?

 


Un comentariu: